Διατροφικές διαταραχές

Ως Διατροφικές διαταραχές ορίζονται οι διαταραχές εκείνες που σχετίζονται με την τροφή και την πρόσληψή της από το άτομο.

Οι διατροφικές διαταραχές επηρεάζουν την φυσική υγεία του ανθρώπινου οργανισμού αλλά και την ψυχολογική και κοινωνική λειτουργία του ατόμου που πάσχει.

Ευρέως διαδεδομένες στους περισσότερους ανθρώπους, διατροφικές διαταραχές είναι οι εξής:

Ψυχογενής Βουλιμία

Διαταραχή Συναισθηματικής Υπερφαγίας

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη 3 διατροφικές διαταραχές:

Θεραπεία

Λόγω της φύσης των Διατροφικών διαταραχών η οποία είναι τέτοια που βλάπτει όχι μόνο την ψυχοσύνθεση αλλά και την σωματική υγεία του πάσχοντος, απαιτείται ένας συνδυασμός θεραπευτικών μεθόδων που περιλαμβάνουν την ίαση των οργανικών συμπτωμάτων αλλά και ψυχοθεραπεία σε βάθος χρόνου.

 Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει ο ασθενής που πάσχει από κάποια διατροφική διαταραχή, τη θεραπεία, τόσο καλύτερη εξέλιξη θα έχει. 

Αντιθέτως, όσο περισσότερο διατηρούνται οι υπάρχουσες διατροφικές συνήθειες, τόσο πιο δύσκολή θα είναι ακολούθως η διατροφική και ψυχολογική παρέμβαση. Και θα έχει επιπτώσεις μη αναστρέψιμες, όπως ο θάνατος.

«Η συνεργασία διατροφολόγου και ειδικού ψυχικής υγείας/ψυχολόγου, είναι απαραίτητη για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις.»

(Visited 26 times, 1 visits today)

Inspire Yourself!

Απόκτησε το Letting Go Planner δωρεάν τώρα στο email σου